دکتر پدرام طالبیان
جستجو

بروز آمبولی در عمل اسلیو معده

از آنجایی که چاقی یکی از دغدغه های افراد دارای اضافه وزن به حساب می آید، باید برای رهایی از این نگرانی فکری به دنبال یک روش درمانی مناسب باشید. روش های درمانی زیادی برای چاقی وجود دارد که یکی از تاثیرگذارترین آن ها، انجام جراحی های لاغری، از جمله عمل اسلیو معده می باشد. با توجه به عوارضی که ممکن است بعد از این عمل رخ دهد، می خواهیم بدانیم که دلایل بروز آمبولی در عمل اسلیو معده چیست.

مهارت های بهترین جراح اسلیو

عمل جراحی اسلیو معده برای چه کسانی توصیه می شود؟

وقتی فردی از چاقی رنج می برد، این به این معنی نیست که او تنها از اضافه وزن زیاد ناراحت است. از انجایی که چاقی تمام سیستم بدن فرد را مختل می کند، در نتیجه سلامتی روحی و جسمی را از وی می گیرد و اعتماد به نفس او را کاهش می دهد. همچنین این فرد ممکن است به بیماری های زیادی از جمله دیابت، بیماری های قلبی، کلسترول بالا، چربی و … دچار شود. به این ترتیب باید هر چه زودتر برای درمان نزد پزشک متخصص مراجعه کند تا پزشک درمان مناسب را با تشخیص درست به بیمار توصیه کند. حال می خواهیم بدانیم که چه زمانی عمل جراحی اسلیو معده توصیه می شود.

بهترین جراح اسلیو

زمانی است که بیمار دارای چاقی مفرط، از اضافه وزن رنج می برد و به کمک روش های درمانی غیر جراحی، مانند دارو درمانی، رژیم غذایی، تحرک و ورزش کردن و … موفق به کاهش وزن نشده است. در این صورت است که پزشک عمل جراحی چاقی را جایز می داند. البته لازم است بدانید که توصیه نوع جراحی مناسب برای هر فرد، به موارد مهمی بستگی دارد. برای نمونه فردی که قرار است جراحی  اسلیو معده را انجام دهد، باید دارای ویژگی های زیر باشد:

  • فردی که دارای حداقل 40 کیلو اضافه وزن باشد و یا به چاقی مفرطی دچار باشد که انجام کارهای روزانه را از او سلب می کند
  • افرادی که دارای شاخص توده بدنی 30 تا 35 هستند، ولی از بیماری های دیابت و فشار خون بالا رنج می برند باید تحت عمل اسلیو معده قرار بگیرند.
  • افرادی که دارای شاخص توده بدنی بیش از 45 هستند، و به هیچ عنوان قادر به حرکت کردن و حتی انجام برخی از کارهای روزانه و شغلی خود نمی باشند.
  • افرادی که به هیچ عنوان از مواد الکلی، مواد مخدر و سایر دخانیات استفاده نمی کنند، می توانند تحت عمل جراحی اسلیو معده قرار بگیرند.
  • افرادی که دارای سلامت روحی و روانی هستند می توانند این عمل جراحی را انجام دهند.

بروز آمبولی پس از اسلیو معده

سوالی که همیشه افراد زیادی در مقابله با انجام عمل اسلیو معده می پرسند و در رابطه با ان نگرانی هایی دارند، این است که ایا عمل اسلیو معده خطرناک است و عوارض زیادی به دنبال دارد؟ بهتر است بدانید که عوارض بعد از عمل به صورت طبیعی همیشه وجود دارد که بعد از مدتی از بین می روند. ولی برخی از عوارض هستند که ناشی از بی کیفیتی عمل جراحی، عدم مراقبت های پزشکی در حین عمل، عدم رعایت مراقبت های قبل از عمل و عدم مهارت لازم پزشک در انجام عمل جراحی رخ می دهند. یکی از انواع این عوارض که در چنین شرایطی رخ می دهد، بروز امبولی می باشد. مطمئنا عده زیادی از افراد نمی دانند که منظور از امبولی در عمل اسلیو معده چیست. به این ترتیب بهتر است ابتدا راجع به اینکه این عارضه به چه معناست صحبت کنیم.

بهتر است بدانید منظور از امبولی لخته شدن خون در ساق پاهای بیمار است که معمولا بعد از جراحی های متابولیک مانند جراحی لاغری رخ می دهد. به این ترتیب این لخته خون در عروق ایجاد شده و به اندام های مختلفی از جمله ریه ورود پیدا می کند که نتیجه آن تهدید مرگ است. نکته ای که در رابطه با این عارضه باید بدانید، این است که خطر بروز ان همانطور که ذکر شد، بسیار نادر است و تنها در 1 درصد افراد احتمال رخ دادن آن وجود دارد. قبل از انکه راجع به دلایل بروز آمبولی در عمل اسلیو معده بدانیم، بهتر است بدانید که این خطر معمولا افرادی را که به چاقی مفرط دچار هستند تهدید می کند و درصد ان بیشتر از افرادی است که تنها دارای اضافه وزن نرمال هستند.

دلایل بروز آمبولی در عمل جراحی اسلیو معده

امبولی یک عارضه پر خطر است که همانطور که ذکر شد تنها ممکن است که 1درصد افراد، ان هم کسانی که از چاقی مفرط رنج می برند را تهدید کند. با توجه به اینکه عمل اسلیو معده یک عمل بسیار حساس است، دلیل مهمی برای ان وجود دارد که باعث می شود این عارضه در فرد رخ دهد. به این ترتیب از مهم ترین دلایل بروز آمبولی در عمل اسلیو معده مراجعه به یک پزشک جراح عمومی است. از انجایی که پزشک جراح باید دارای مدرک لازم پزشکی جراحی لاغری باشد، پس برای داشتن یک عمل بدون عارضه، باید در انتخاب پزشک جراح خود دقت کنید. پس مراجعه به پزشک جراح عمومی برای عمل حساس اسلیو معده یک اشتباه محض است که نباید بی گذار به آب بزنید.

پس عامل اصلی بروز این عارضه در بیشتر افراد، جراحی شده توسط پزشک جراح بی تجربه می باشد. در حالت کلی بیماران کمی به این عارضه دچار خواهند شد که متاسفانه راه درمان درستی را انتخاب نکرده اند. به این ترتیب با رعایت مراقبت های ویژه قبل از عمل، می توانید از نگرانی خطر بروز این عارضه رها شوید و یک عمل جراحی اسلیو معده بی خطر را تجربه کنید و در نهایت به وزن ایده آل خود برسید. پس برای جلوگیری از بروز آمبولی در عمل اسلیو معده بهتر است که تحقیقات خود را در رابطه با پزشک جراحی که قصد مراجعه نزد او را دارید، کامل نمائید.

علائم بروز آمبولی در عمل اسیلو معده چیست؟

زمانی که فردی بعد از عمل اسلیو معده به امبولی دچار شود، این عارضه با علائم و نشانه هایی همراه است که به شما هشدار بروز این عارضه را می دهد. از انجایی که امبولی از پاها شروع شده و بعد به سمت قلب و ریه ادامه پیدا می کند و در نتیجه خطرافرین است، در صورت مشاهده هر یک از ان ها باید سریعا نزد پزشک متخصص خود مراجعه کنید تا راه های درمانی را در پیش بگیرید. این علائم و نشانه ها به شرح زیر است:

  • نخستین علائم بروز تنگی نفس به صورت ناگهانی است.
  • افزایش ضربان قلب به صورت ناگهانی
  • بروز درد ناگهانی در قفسه سینه
  • داشتن سرفه مکرر و خلط خونی
  • داشتن تب
  • تغییر رنگ لب ها و سیاه شدن ان ها
  • تعریق زیاد
  • احساس سبکی در سر و سرگیجه
  • ایجاد اضطراب ناگهانی

بهتر است هر گاه با چنین علائمی رو به رو شدید، ان ها را پشت گوش نیندازید و هر چه سریع برای برای درمان اقدام کنید. همچنین بهتر است برای حفظ سلامتی خود، توصیه های پزشکی را نادیده نگیرید.

چه عواملی خطر بروز آمبولی را بیشتر می کند؟

بهتر است بدانید معمولا افرادی که دارای شاخص توده بدنی بالای 35 هستند، و از اضافه وزن مفرط رنج می برند، بیشتر از سایر افراد در خطر بروز آمبولی ریه قرار دارند. به همین دلیل هر چه وزن شما بالاتر باشد و بخواهید که این عمل جراحی لاغری را انجام دهید، در نتیجه شما در خطر بیشتری قرار دارید. به طور کلی هر شرایطی که مستعد این باشد که بدن بیمار دچار لخته خونی شود، می تواند امکان بروز این خطر را بیشتر می کند. این شرایط به شرح زیر می باشد:

  • زیاد بودن غلظت خون (هموگلوبین بالا)
  • بی تحرکی
  • سیگار کشیدن
  • سابقه سقط در خانم ها
  • نقایص مادرزادی در فاکتور 5 و 8 انعقادی که باعث استعداد لخته شدن خون در پاها می شود

البته لازم است بدانید که عوامل خطرساز به علائم ذکر شده محدود نمی شود، و علائم دیگری نیز وجود دارد. پس در صورت وجود هر گونه بیماری، حساسیت و هر عادت بد و یا بیماری که به ان دچار هستید، بهتر است قبل از عمل با پزشک خود مشورت کنید. این عوامل احتمال بروز آمبولی در عمل اسلیو معده را بیشتر می کند.

 

 

روش های پیشگیری از آمبولی بعد از عمل اسلیو

برای انکه بتوان بعد از عمل اسلیو معده از بروز آمبولی ریه پیشگیری کرد می تواند فعالیت هایی را انجام دهید که درصد ایجاد ان عارضه را کاهش دهد. بهترین راه حل ها شامل موارد ذکر شده در زیر است:

  • پوشیدن جوراب ضد ترومبوز قبل از جراحی
  • استفاده از دستگاه تعبیه هوا در کنار پای بیمار برای برقراری جریان خون در حین عمل
  • تزریق داروی ضد لخته خون بلافاصله در انجام عمل
  • کمک به راه رفتن بیمار حدود 6 ساعت بعد از جراحی
  • تزریق داروی انوکساپارین برای 14 روز بعد از جراحی اسلیو معده

سخن پایانی

چاقی مفرط نه تنها یک چاقی معمولی نیست. بلکه می تواند حکم خودکشی را برای شما امضا کند زیرا طی آن شما سلامت روحی و جسمی خود را به خطر خواهید انداخت. به این ترتیب بهترین روش جراحی اسیلو معده است. همانطور که ذکر شد، دلایل بروز آمبولی در عمل اسلیو معده بیشتر مختص به مراجعه به پزشک عمومی می باشد که باید در انتخاب جراح تحقیقات خود را کامل کنید تا از بروز این عارضه جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *